Friday, July 4, 2014

Petua Mengurangkan Sakit Gigi Dengan Ajinomoto

Petua ni just copy paste dari Facebook. Menarik sangat, mudah pulak tu. Boleh la apply time sakit gigi nanti! Hehe.


Hari ini dapat satu ilmu baru, belajar dari pesakit saya.

“Doktor! Saya tak pernah pun cabut gigi.”

“Tapi gigi Kak sebelah bawah banyok doh tak dok, gi mano kalu dok cabut?”

“Setiap kali sakit gigi, saya bubuh ajinomoto dalam lubang gigi, hilang sakit. Lama-lama gigi tu reput dengan sendiri.”

“Haaaa… ni baru kali pertama ambo dengar, ajinomoto boleh jadi ubat sakit gigi.”

“Memang doktor! mujarab sengoti. Lepas bubuh, semetar jah hilang terus sakit. Tapi gigi jadi reput.”

Apa yang kita boleh belajar dari sini? Gigi dengan tulang kita, mana yang lebih kuat?

Semua orang akan jawab, gigi lebih kuat dari tulang sebab gigi boleh gigit tulang tapi tulang tak boleh gigit gigi!

Kalau gigi yang kuat pun boleh reput dengan ajinomoto, bayangkan bagaimana tulang kita, rambut kita dan anggota-anggota lain.

Heheee… siapa yang berminat nak mereputkan tulang, masukkan ajinomoto banyak-banyak dalam masakan anda. Selamat mencuba!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...