Monday, January 7, 2013

Otak Anak Sebijak Einstein!

Ibu bapa mana yg taknak anak diorg sebijak macam Einstein kan? Saya harap Sara pun akan membesar menjadi anak yg pintar dan solehah. Mudah-mudahan Sara akan berjaya dunia dan akhirat. Itu yg selalu sy doakan di setiap akhir solat sy.

11 Januari 2013 ni genaplah usia Sara 1 tahun 8 bulan. Dah besar anak ibu. Bukan baby lg, dah toddler dah. Teringat Ayah Sara selalu bergurau panggil toddler kat Sara. Hehe.

Setakat ni, Sara dah boleh panggil Ayah, jatuh, air. Ibu sekali sekalaje dia panggil. Tiap-tiap hari mesti nak nyanyi lagu, cicak-cicak di dinding (yg baris ni je, tu pun dgn bahasa dia la). Dah pandai main dgn bear, sebelum dia tak layan pun, sampai nak berabuk bear dalam bakul mainan dia.

Jalan-jalan di Zoo Melaka.

Dan untuk perkembangan otak Sara, sy masih susukan dia sebab saya yakin susu ibu yg terbaik! Saya turut mula bekalkan 1 biji Omega Guard (minyak ikan) yg kaya dengan DHA, EPA tiap-tiap hari untuk Sara.



Semoga Sara membesar dan menjadi sebijak Einstein! Mudah-mudahan. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...