Friday, September 16, 2011

Transformasi My Dhiya Qaisara

 Dhiya Qaisara memang amat2 besar time saya lahirkan dia dulu. Sampai doc dan nurse pun terkejut. Tak sangka saya akan lahirkan bayi seberat 4.2 kg secara normal. Diorang cakap my baby adalah baby ke-2 terberat yg pernah dilahirkan kat hospital tu.

Kelahiran my baby pun agak memakan masa. Nak tunggu bukaan dari 4cm ke 10cm mengambil masa hampir 8 jam. Plus time nak meneran tu pun punyala siksa. Hampir give up dan suruh doc guna vacuum je sebab dah tak terdaya nak meneran. Tapi doc tak kasi sebab kepala baby dah nampak. Syukur baby tak lemas akibat saya yg tak reti meneran plus tenaga pun kurang. Saya hanya minum air milo dan roti semasa breakfast. Tu pun semua benda tu dah keluar sebab sy asyik muntah2 sepanjang proses kelahiran.

Alhamdulillah. Berkat sokongan suami dan doa ibu, ayah dan keluarga, sy selamat melahirkan puteri sulung sy, Dhiya Qaisara pada 11 May 2011, 4.12 pm. Apgar score baby pun bagus. Doc kasi 9. :)


 Dhiya Qaisara selepas beberapa minit dilahirkan.
Date: 11 May 2011
Time: 4.12 pm
Weight: 4.2 kg


 At 1 month old.
Weight: 4.7 kg


 Dhiya 2 months old, with her father.
Weight: 5.5 kg


 At 3 months old.
Weight: 6.2 kg


4 months old. Pic taken during last Hari Raya Puasa.
Weight: 6.3 kg


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...