Wednesday, September 21, 2011

Let's Learn ABC!

Ada segelintir pihak yg mengkritik dan tidak bersetuju dengan early learning for babies. Banyak mitos yg wujud pulak tu. Boleh search kat internet if nak tau apa mitos2 tu ye. Malas nak list kat sini. Sebab banyak sangat. Huhu.

Pada saya, tidak menjadi masalah if kita nak ajar baby kita as long as ia tidak mendatangkan any harmful to them. Lagipun time ni lah bayi tengah explore and learn new things. Their brains pun tengah rapidly develop kan.

Ni lah antara first books yg saya introduce kat Dhiya. Salah satu tu, flash card dengan huruf ABC dan gambar2.

Flash Card, My Little Board Book.

Khusyuk membelek buku tu.

Khusyuk lagi dan lagi.

Seriusnya muka. Hehe.

 Flash card ni adalah salah satu method yg famous digunakan kat dunia ni. Senang, pantas dan murah! So, kenapa tak gunakan je kan? :)

Flashing cards (at a speed of less than one second per card) is an effective method of teaching babies, for two reasons:

1) Information presented at speed is more easily apprehended by the right hemisphere of the brain. Unlike left-brain memorization, which requires conscious, directed effort, right-brain learning is unconscious and effortless.

2) Children, and especially babies, learn at an extremely rapid pace - much faster than adults; much faster even than adults can imagine. The way to keep a child's attention is to move quickly.

Here are some points to bear in mind for a successful flash card presentation:

1) Pictures/words/numbers should be large and clear.
2) The presentation should be brief.

*Sumber: Brillbaby

Ape mende tu Ibu??

Ooo..Huruf A!!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...